Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Обухівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04327034) був реорганізований і увійшов до складу Мурованокуриловецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Заходи по підвищенню рівня поінформованості населення з питань пожежної безпеки

Пожежно-рятувальна служба Мурованокуриловецького району повідомляє.

         Тепла пора  — час пікніків. А будь-який пікнік зазвичай не обходиться без багаття. На «живому» вогні так чудово присмажити хліб, а у вугіллі — спекти картоплю. А якщо «у програмі» шашлик, то без багаття — аж ніяк!
     Якщо ви з друзями багато років виїжджаєте на те саме місце, користуйтеся старими кострищами. Важливо, щоб багаття горіло на галявині, подалі від дерев і кущів.   Якщо старого кострища немає, виберіть рівне місце посередині галявини, подалі від дерев і кущів. Обкопайте місце для костра.  
   Не кладіть відразу занадто багато дров — велике полум’я не гріє, а обпалює, і стежити за ним складніше. Поки багаття горить, дивіться, щоб іскри не розліталися. Перед тим як піти, обов’язково залийте вугілля водою, навіть якщо вам здається, що воно остаточно згасло, засипте землею.
   Причини пожеж у лісі:
   Причинами пожежі в лісі можуть стати блискавка або засуха, але головною причиною виникнення пожеж у лісі є необережність людини.
Пам’ятайте, що вкрай небезпечно:

  • кидати палаючі сірники, недопалки;
  • палити суху траву;
  • розводити вогнища;
  • залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною клапті тканини.

   Якщо Ви потрапили в зону небезпеки
   Постарайтеся швидко проаналізувати обстановку: напрямок і силу вітру, стан людей, рельєф місцевості.   Визначте осередок пожежі, напрямок і швидкість її поширення й негайно рухайтесь у безпечне місце. 
   У разі швидкого наближення фронту пожежі киньте спорядження, залишіть тільки медичну аптечку, сигнальні засоби й НЗ продовольства. 
   Тікати від пожежі слід лише в навітряний бік (іти на вітер), обходячи вогнище пожежі збоку.
   У разі наближення пожежі рясно змочіть одяг і ляжте у воду. На мілководді загорніться з головою в спальний мішок, попередньо намочивши його та одяг. Зробіть багатошарову пов’язку для обличчя, яку теж змочуйте водою.
   У разі потрапляння у вогнище пожежі необхідно зняти з тіла весь нейлоновий, капроновий та інший одяг, що плавиться, позбутися пального й легкозаймистого спорядження.
   Забороняється підпалювати дерева з метою подачі сигналів небезпеки.
   Вийшовши із зони пожежної небезпеки, слід відразу ж повідомити  по телефону 101 про час і місце виникнення та виявлення пожежі.
   Протипожежні заходи в лісі не складні й зовсім не потребують матеріальних затрат. Лише обережного дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків. Тож оберігаймо "зеленого друга" від знищення вогнем. Щоб завжди милуватися його красою, знаходити затишок під його кронами, дихати свіжістю на повні легені.
   Пам'ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

 

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *